• 145, Soseaua Alexandriei,
  Bragadiru 077025
 • 0799.13.13.11
  office( @)braco-mes(.)ro
Solicita o oferta
Motoare electrice, ventilatoare, reductoare banner

Variatoare mecanice de turatie

Variatoare mecanice de turatie

Catalog variatoare mecanice

Caracteristici standard:

 • Gama puteri: 0.25 – 0.75 kW;
 • Turatia de iesire se variaza intre rapoartele i7 si i1.4 (adica turatia la iesire intre 200 rpm si 1000 rpm pentru motoare de 1400 rpm);
 • Cuplu nominal in functie de puterea motorului si turatia de iesire intre 1.5 si 6 Nm (pentru motoare cu turatii de 1400 rpm).

Principalele caracteristici constructive si functionale ale acestor variatoare mecanice de turatie sunt faptul ca au utilizare universala, flansa de iesire si talpile sunt turnate corp comun cu variatoarul. Aceste particularitati permit reducerea gabaritului si implicit diminuarea costului.

Toate performantele variatoarelor sunt calculate pentru o turatie de intrare de 1400 rpm. Turatii la iesire mai scazute de 1000 rpm obtin implicit o reducere a actionarii si contribuie prin urmare la o mai buna functionare a ansamblului motor – variator, ce va functiona la temperaturi mai scazute.

In alegerea de variatoare mecanice de turatie trebuie tinut cont de cuplul de iesire din variator la turatia dorita ce trebuie sa fie neaparat mai mare decat cuplul necesar actionarii instalatiei.

Trebuie verificat daca turatiile obtinute prin variere sunt si turatiile necesare aplicatiei. In cazul in care trebuie turatii mai mici la iesire sau cuplu mai mare, se opteaza pentru motoare cu turatii mai mici, si anume de 900 rpm. Nu se recomanda motoare cu turatii mai mici de 900 rpm deoarece turatii foarte mici de iesire vor duce la ungere deficitara a angrenajelor interioare, ce va scadea fiabilitatea ansamblului.

De asemenea, in alegerea ansamblu motoare electrice – variatoare mecanice de turatie trebuie sa tineti cont de dimensiunile ansamblului. Trebuie sa aveti suficient loc in lateral pentru a actioana roata de variere a turatiei. Trebuie sa aveti loc in spate pentru racirea motorului. Axul de iesire trebuie sa aiba dimensiuni compatibile cu cuplajul instalatiei. Flansa variatorului trebuie sa fie compatibila cu flansa de prindere pe instalatie dumneavoastra.

Contactati-ne
 • 145, Soseaua Alexandriei, Bragadiru 077025
 • 0799.13.13.11
 • 0371.07.26.34
 • office(@)braco-mes(.)ro
Pentru orice informatii suntem disponibili pentru dvs.
Contactati-ne